Kreft og seksualitet

Spørsmål rundt kreft og seksualitet vil før eller siden melde seg hos de fleste som får diagnosen. Det å få en alvorlig sykdomsdiagnose gjør imidlertid at det er lett å glemme seksuallivet. Mange skulle ønske at de hadde fått god informasjon på forhånd. Vanlige spørsmål kan være:

  • Hva vil skje med seksuallivet mitt nå som jeg har fått kreft?
  • Hvordan innvirker cellegift og strålebehandling på lyst og evne?
  • Vil kirurgiske inngrep ødelegge mine muligheter for et seksualliv?
  • Hvordan kommer min partner til å reagere, kan jeg fortsatt være attraktiv?

Svarene vil selvsagt variere med tanke på hvilken kreftform du har og den behandlingen du får. Det kan være nyttig å snakke med en sexologisk rådgiver om hva du kan forvente av endringer og hvordan du kan takle disse på en god måte. I etterkant av behandlingen for kreftsykdommen kan det i tillegg være nyttig å få hjelp til å reetablere seksualiteten igjen.