To luker i himlen

Det største mysteriet er ikke mer enn dèt: at en ørliten kropp er våknet til jorden. Den nyfødte ser. To luker i himlen går opp.

Selv fem-trinns raketter og kjernefysikk blir puslingers puslespill når det nyfødte barn med et eneste blikk beviser at Gud er til.

Andrè Bjerke

Et nydelig dikt av Andrè Bjerke om det å få et barn. Det er noe helt spesielt med det å få sitt første barn. Livet utvider seg og ingenting blir noensinne det samme som før. Den nyfødte forandrer både deg selv, parforholdet og omgivelsene dine. Mange opplever en intens lykkefølelse, andre blir lamslått over den nye oppgaven og det store ansvaret det er å ta vare på et menneske som er totalt avhengig av deg. Omsorgen for barnet gjør ofte at både en selv og parforholdet blir satt til side. I tillegg vil mange oppleve at det blir mindre søvn og tid til egne aktiviteter og hobbyer.

Parforholdet og seksualiteten kan bli utfordret i denne perioden og mange kan glemme å prioritere hverandre til fordel for det nye barnet som har kommet til i familien. Midt i dette nye livet kan det være viktig å nettopp bevare nærheten og intimiteten i parforholdet, både for dere selv men også for barnets skyld. Et godt parforhold betyr mye for å skape en god og trygg oppvekst for barnet.

Samlive gir råd og veiledning for dere som venter eller har fått deres første barn. Tiden både før og etter fødselen blir av mange omtalt som en unntakstilstand. Det er naturlig at fokus i denne perioden blant annet er på de kroppslige forandringene i mors kropp eller på det lille barnet som har kommet. Men når tar denne unntakstilstanden slutt, og når skal parforholdet igjen få oppmerksomhet? Hva skal vi gjøre med de vanskelige følelsene? Er det normalt å bli sjalu på barnet? Når er det naturlig å starte opp et seksualliv igjen? Hvordan få lyst på sex igjen? Dette er vanlige spørsmål og utfordringer som det kan være fint og nyttig å få hjelp til å reflektere rundt og snakke om.

Venter du/dere deres første barn eller har dere nettopp blitt førstegangsforeldre og ønsker veiledning for å styrke parforholdet i denne perioden så bestill time eller ring 46506832 for veiledning.