Myter om kropp og sex

VG har i en egen artikkel skrevet om 17 sexmyter du bør vite om. Der har Live Mehlum i Samlive og spesialist i sexologisk rådgivning Tore Holte Follestad gitt svar til journalist Ingunn Saltbones om disse mytene knyttet til kropp og sex.

Noen av mytene om sex henger tett sammen med mytene om kropp. For eksempel myten om at det er bedre desto større penisen er.

– Mange tror det er de store penisene som gir god sex. Men ofte er det ikke slik. En kvinnes skjede er ikke spesielt dyp, så det kan gjøre vondt å ha penetrerende sex med en penis som er veldig stor, sier Mehlum.

Mehlum mener det er viktig å få økt kunnskapen om kroppens anatomi i befolkningen. Og et av områdene folk kan for lite om er kvinnens klitoris.

– Mange vet ikke at det er viktigere for kvinners nytelse å stimulere den ytre delen av klitoris enn å penetrere, sier Mehlum. Studier viser at de fleste kvinner trenger stimuli av den ytre delen av klitoris for å få orgasme. Dette kan man for eksempel gjøre ved hjelp av fingre, tunge eller sexleketøy. Skal man få orgasme av vaginalt samleie, må som regel klitoris stimuleres samtidig.